![malování-na-obličej malování-na-obličej](http://www.mcmotylek.cz/wp-content/gallery/pohadkovy-les-2021/thumbs/thumbs_malov%C3%A1n%C3%AD-na-obli%C4%8Dej.jpg)
![received_160471352735024 received_160471352735024](http://www.mcmotylek.cz/wp-content/gallery/sportovni-den-s-motylkem/thumbs/thumbs_received_160471352735024.jpeg)
![received_334687884918084 received_334687884918084](http://www.mcmotylek.cz/wp-content/gallery/sportovni-den-s-motylkem/thumbs/thumbs_received_334687884918084.jpeg)
![received_945452249567434 received_945452249567434](http://www.mcmotylek.cz/wp-content/gallery/sportovni-den-s-motylkem/thumbs/thumbs_received_945452249567434.jpeg)
Kvůli nemoci se nekonal slíbený workshop Zdravější cukroví a proto aspoň sem dávám recept na Pohankové perníčky, které jsou ihned měkké.
Jsou bezlepkové a bez moučkového cukru, ale plné medu a melasy.
Melasa nejen, že dodá barvu, ale je i zdravá. Přezdívá se jí černé zlato. Obsahuje velké množství železa a dalších tělu prospěšných látek.
Také nejsou zdobené cukrovou polevou, ale podobným stylem jako vizovické pečivo, takže odpadá další cukr.
Ingredience:
Já dělám všechna těsta v domácí pekárně. Dospod tekuté+máslo a nahoru sypké.
Samozřejmě lze těsto vypracovat normálně na válu. Necháme v lednici do druhého dne.
Těsto vyválíme a už přitom můžeme zdobit. S dcerkou jsme použily váleček z dětské modelíny.
Vykrájíme a na plechu ještě zdobíme. Podle fantazie. My jsme používaly čistítko na lis na česnek, špejle, párátka….
Před pečením potřeme perníčky žloutkem s trochou vody.
Pečeme na 160 °C. Hlídáme u trouby, jsou opravdu rychle hotové a díky množství medu se začnou brzy připalovat.
V naší troubě to trvalo přesně 13 minut.
A hotovo 🙂
Příjemnou zábavu a dobrou chuť!