Dnešní události
Blížící se události
Kontakt

Spolek MC Motýlek
Okružní 520
25741 Týnec n/S
Tel. 602 633 410 Kateřina Pikousová
E-mail: info@mcmotylek.cz
číslo účtu: 286 122 459 / 0300
IČ: 70 85 86 91

Členství a partneři

Rekonstrukce v roce 2016 byla realizována s finančním přispěním Středočeského kraje.

Archiv příspěvků

PostHeaderIcon Recept na Pohankové perníčky

Kvůli nemoci se nekonal slíbený workshop Zdravější cukroví a proto aspoň sem dávám recept na Pohankové perníčky, které jsou ihned měkké.

Jsou bezlepkové a bez moučkového cukru, ale plné medu a melasy.
Melasa nejen, že dodá barvu, ale je i zdravá. Přezdívá se jí černé zlato. Obsahuje velké množství železa a dalších tělu prospěšných látek.

Také nejsou zdobené cukrovou polevou, ale podobným stylem jako vizovické pečivo, takže odpadá další cukr.

Ingredience:

  • 400 g pohankové mouky

  • 50 g másla

  • 150 g medu

  • lžíce melasy

  • 2 celá vejce

  • lžička jedlé sody

  • lžička perníkového koření

Já dělám všechna těsta v domácí pekárně. Dospod tekuté+máslo a nahoru sypké.
Samozřejmě lze těsto vypracovat normálně na válu. Necháme v lednici do druhého dne.

Těsto vyválíme a už přitom můžeme zdobit. S dcerkou jsme použily váleček z dětské modelíny.

Vykrájíme a na plechu ještě zdobíme. Podle fantazie. My jsme používaly čistítko na lis na česnek, špejle, párátka….

Před pečením potřeme perníčky žloutkem s trochou vody.

Pečeme na 160 °C. Hlídáme u trouby, jsou opravdu rychle hotové a díky množství medu se začnou brzy připalovat.
V naší troubě to trvalo přesně 13 minut.

A hotovo 🙂

Příjemnou zábavu a dobrou chuť!

Původní recept

 

Zanechte komentář

Vložte správné číslo *